Snelle leveringVoor 15:00 besteld morgen in huis.
Deskundig adviesBel gerust voor deskundig advies.
Altijd scherpe prijzenTopkwaliteit voor een eerlijke prijs.
Logo WebwinkelKeur Logo Oase

Aquaforte prime Ultrabead UB 60

€ 1.663,95
€ 1.569,00 incl. BTW

Gratis verzending

Advies nodig? Wij helpen je graag!
0592 - 545301

De nieuwe generatie AquaForte UltraBead® Beadfilters zijn de meest compacte filters op de markt en zijn ongeëvenaard in hun filter prestaties. In deze filters vindt zowel mechanische- als biologische filtratie van u (zwem)vijver water plaats.

Beadfilters zijn gesloten (druk)vaten gevuld met duizenden plastic korreltjes welke de beads worden genoemd. Deze beads zitten heel dicht op elkaar en vormen een laag waar het water onder druk van een pomp doorheen wordt geperst. Hierbij blijven de vuildeeltjes in de korrels hangen. Als de filters langere tijd worden gebruikt, wordt de biofilm (de plakkerige laag) om de korrels dikker, waardoor er steeds fijner vuil opvangen wordt.

Naast mechanische filtratie vindt er ook biologische filtratie plaats in een beadfilter. Nuttige bacteriën hechten zich namelijk op de beads en breken schadelijke stoffen, zoals ammonium, nitriet en nitraat, af. Doordat de beads rond zijn hebben deze ook nog eens een groter aanhechtingsoppervlak (ongeveer 1600m2 per m3) dan andere biologische filtratie materialen. In verhouding met bijvoorbeeld de blauwe japanse matten hebben de beads een 6 maal groter aanhechtingsoppervlak voor de nuttige bacterien,

Een beadfilter is gemakkelijk handmatig te bedienen via de zeswegklep. Met deze zeswegklep kunnen verschillende functies worden ingesteld, zoals het reinigen van het filter. Indien gewenst kan deze zeswegklep vervangen worden een Ultrasonic II® om tot een volledig automatisch spoelproces te komen.

De nieuwe generatie AquaForte UltraBead® Beadfilters worden geleverd inclusief bypass t.w.v. €214,95. Met deze zeer compacte bypass wordt de 6-wegklep tijdens het filteren volledig omzeild en gaat het water in een rechte lijn direct het filter in en uit. Dit zorgt voor minimaal 30% minder drukverlies (afhankelijk van het type pomp). Tijdens het spoelen (backwash) gaan de schuifkranen dicht en wordt de 6-wegklep gebruikt.

Specificaties
ArtikelnummerSK403
MerkAquaforte prime
Diameter 61 cm
Hoogte 100 cm
Inhoud 160 ltr
Max pomp capaciteit 15 - 25 m3 p/u
Max vijver inhoud 40 m3
Max voer capaciteit 1 kg p/d
Max zwemvijver inhoud 80 m3
Maximale vis bezetting 100 kg
Media inhoud 120 ltr beads
Downloads
Aquaforte ultrabead manualDownloaden pdf
AquaForte Bypass UltraBead ManualDownloaden pdf