Snelle leveringVoor 15:00 besteld morgen in huis.
Deskundig adviesBel gerust voor deskundig advies.
Altijd scherpe prijzenTopkwaliteit voor een eerlijke prijs.
Logo WebwinkelKeur Logo Oase

Evolution Aqua Nexus EAZY 320

€ 1.695,95
€ 1.649,00 incl. BTW

Gratis verzending

Advies nodig? Wij helpen je graag!
0592 - 545301

De Nexus Eazy is een combinatie van filter technieken, gebruik makend van het industrieel bewezen Kaldnes bewegend bed, gekoppeld aan het innovatieve Eazy mechanisch voorfilter. De Nexus Eazy zorgt voor een heldere, uitstekende water kwaliteit, zowel pomp of gravity gevoed.Het filtersysteem is heel gemakkelijk (Eazy) en met schone handen te onderhouden. De Nexus Eazy is ontworpen en gebouwd om een leven lang mee te gaan en dat alles tegen een zeer concurrerende prijs.

- Vijverinhoud : tot 34.000 L
- Maximale doorstroming : 13.000 L/h
- Hoeveelheid Kaldnes: max. 300 L
Werking
De Eazy is in principe een roestvrij stalen cilinder, met hierin een hoeveelheid statische (stilstaande) Kaldnes.
De Eazy bevindt zich in de centrale kamer van de Nexus. Het vijverwater komt binnen in de centrale kamer en stroomt via de perforaties in de buitenmantel de Eazy binnen. Grote vuildelen worden door de perforaties tegen gehouden en deze bezinken in de centrale kamer van de Nexus. Het van grof vuil ontdane water stroomt nu langzaam door de statische Kaldnes, alle overgebleven vuildeeltjes bezinken hierin. Het aldus voorgefiltreerde water stroomt via de kern van de Eazy naar de buitenste kamer van de Nexus waar het bewegende Kaldnes zich bevindt. De Kaldnes wordt in deze kamer constant in beweging gehouden d.m.v. een luchtpomp die onderin de Nexus luchtbellen produceert. De bewegende Kaldnes zorgt voor biologische behandeling van het water wat hierna terug gevoerd wordt naar de vijver.

Kijk voor een uitgebreide beschrijving van Kaldnes, bij Kaldnes K1 media 50 L

Spoelen
De Nexus Eazy is ontzettend makkelijk en plezierig schoon te maken, dit gaat als volgt:
De circulatie pomp wordt uitgeschakeld (Bij gravity opstelling wordt ook de schuifkraan gestoten), de aanvoer van vijverwater wordt nu gestopt. Hierna wordt de bijgeleverde standpijp in het midden van de Eazy gezet, de verbinding tussen de binnenste en buitenste kamer van de Nexus is nu gesloten.
Door het omzetten van een drieweg kraan wordt d.m.v. de aanwezige luchtpomp lucht onder in de Eazy geblazen. Deze lucht zorgt ervoor dat de Kaldnes massa in beweging komt en het hierop neergeslagen vuil los komt. Dit vuil wordt vermengd met water en bevind zich dan nog steeds in de centrale kamer van de Nexus.
Zodra de Kaldnes media lang genoeg gespoeld is, wordt het water vanuit de centrale kamer door het openen van een kogelkraan weggespoeld naar het riool of een afvalwaterput. Als de centrale kamer leeg is wordt de kogelkraan weer dicht gezet (bij gravity wordt ook de schuifkraan geopend), de standpijp verwijdert en daarna de circulatiepomp aangezet.
De centrale kamer wordt nu weer gevuld met vijverwater en het systeem zal weer circuleren. Hierna wordt de lucht toevoer weer omgezet naar de buitenste ring. Het hele proces van begin tot eind duurt minder dan 4 minuten, ook kunt u hierbij zelf niet nat of vuil worden.

* De Nexus kan zowel pompgevoerd al gravity gevoerd worden opgesteld.
* Garantie 2 jaar

Specificaties
Artikelnummer130003001
MerkEvolution Aqua