Snelle leveringVoor 15:00 besteld morgen in huis.
Deskundig adviesBel gerust voor deskundig advies.
Altijd scherpe prijzenTopkwaliteit voor een eerlijke prijs.
Logo WebwinkelKeur Logo Oase

Evolution Aqua CETUS voorfilter 300µ zeefbocht

€ 695,00 incl. BTW

Gratis verzending

Advies nodig? Wij helpen je graag!
0592 - 545301

De PondSieve, het zeefbocht voorfilter wat zich inmiddels ruimschoots heeft bewezen is verder geperfectioneerd. Een compleet nieuw voorfilter is hiervan het resultaat. Bij een nieuw filter hoort uiteraard ook een nieuwe naam. Er is gekozen voor de naam "Cetus", dit is de Latijnse naam voor Walvis. Toepasselijker kan haast niet, want de walvis kunnen we tot het beste en grootste voorfilter op aarde rekenen.

Met bestaande handgemaakte voorfilters is het niet mogelijk bepaalde vormen te creëren en gewenste optimaliseringen door te voeren. De Cetus wordt daarom dubbelwandig gegoten volgens een nieuwe en geavanceerde productie techniek, waarbij de gewenste wijzigingen wel kunnen worden doorgevoerd.
Alle binnenhoeken zijn afgerond en zelfs de vuilafvoer bestaat uit een afgeronde kom. Vuil kan nu nergens achterblijven en het vuil op de zeefbocht loopt automatisch in de vuilafvoer. De zeefbocht wordt verdiept ingeklemd waardoor er geen vuil meer langs de zijkanten kan gaan. De vuiluitlaat is vergroot naar 63 mm en kan met behulp van de meegeleverde rubber bocht zowel links, rechts of in het midden worden uitgevoerd. De maximale capaciteit die de Cetus kan verwerken is 18 m3 per uur. (Een hogere capaciteit is ook mogelijk maar de zeefbocht werkt dan niet meer optimaal). De Cetus kent net als de PondSieve geen instellingen, of er nu 1liter of 18 m3 per uur door het filter gaat maakt geen verschil. Zelfs een sterk varierende doorstroming wordt vlekkeloos geregeld zonder handmatige instellingen en wanneer er geen water meer wordt betrokken, blijft de zeefbocht volledig droog staan.
De bodemdrain(s) (bij pompgevoerde opstelling de pompaanvoer) worden middels een flexibele 110 mm rubber bocht aangesloten op de achterzijde. Bodemdrains dienen vlak voor de Cetus d.m.v. bijvoorbeeld een T-stuk gekoppeld te worden.
Er is hier bewust gekozen voor één aansluiting omdat de hydrostatische druk in de leidingen vanaf de bodemdrain(s) dan groter is, dit resulteert in een lagere vervuiling van de bodemafvoer leidingen.
De Cetus kan zowel gravity als pompgevoerd worden gebruikt.

De Cetus is strak modern vormgegeven en wordt door Evolution Aqua geproduceerd, uitgevoerd in licht antraciet (identiek aan de Nexus).
Op de Cetus wordt een volledige garantie gegeven van 5 jaar. Dit geld op zowel materiaal als op goed functioneren.

Afmetingen (kleine afwijkingen voorbehouden)
Hoogte 93 cm
Lengte 83 cm
Breedte 57 cm

Specificaties
Artikelnummer130009901
MerkEvolution Aqua